Smalsaujantiems : kaip atsiranda rankų darbo papuošalai - Matėja

Smalsaujantiems : kaip atsiranda rankų darbo papuošalai

 
 
 
 
Daug kas mėgsta pasmalsauti, kaip šie papuošalai atsiranda. Taigi, šiandien nusprendžiau trumpai papasakoti, koks yra  papuošalėlio kelias iki kol jis patenka į Jūsų rankas! 
 

 

Augalų paruošimas

Papuošalams gaminti naudoju natūralius džiovintus augalus. Retkarčiais nusipirktus jau iš anksto džiovintus, tačiau didžiausia dalis papuošalų nešioja mano pačios rankomis rinktus augalus. Džiovinami jie smulkiame smėlyje arba manų kruopose. Prisipažinsiu, mano pati mėgstamiausia šio proceso dalis - kuomet jau po keletos savaičių džiovinimo pagaliau galiu augalus ištraukti. Tai man prilygsta dovanų išpakavimui Kalėdų rytą :)
 
 
 
 
 

 

 

Formos liejimas

Vėliau į išsirinktas silikonines formeles dedu atrinktus augalus, pilu sluoksnį skaidrios epoksidinės dervos. Kartais prireikia sluoksniuoti keliskart. Kiekvienas dervos sluoksnis džiūsta nuo paros iki dviejų. Tai būna pačios ilgiausios dienos, visada labai nekantrauju išvysti, kas gavosi  :)

 

 

 

Šlifavimas, poliravimas ir galutinis paruošimas

Galiausiai kai būsimi papuošalai galutinai sustingsta, metas juos traukti iš formų. Tuomet laukia ILGAS šlifavimas keliais skirtingo aštrumo švitriniais popieriais. Kai ištaisomi visi paviršiaus nelygumai ir papuošalas įgauna norimą formą, jį poliruoju, kad įgautų taip reikalingą blizgumą ir skaidrumą. 

 

Kai pagaliau visi šie žingsneliai atlikti, gręžiu skylutes, klijuoju kabliukus ir tvirtinu kitas detales. Galiausiai papuošalas paruoštas džiuginti Jūsų akį!

 

Grįžti į tinklaraštį